Category Archives: Ar drone apps

Astro app voor de ar drone

Astro-app-ar-droneOefen nu je ruimtemissies met de nieuwe Astro app van de ESA, het Europees Ruimtevaartagentschap. De Astro app maakt van je quadcopter een virtueel ruimteschip. Er zijn een aantal trainingsmissies. Deze missies bevatten bijvoorbeeld het “docken” van je ruimteschip aan het International Space Station (ISS)

 

 

Astro-app-ar-drone-2

Astro app voor wetenschappelijk onderzoek

 

‘Met deze ontwikkeling kan het ESA het grote publiek betrekken bij wetenschappelijke experimenten’, zegt Leopold Summerer van het Advanced Concepts Team aan Ars Technica. ‘Op deze manier verzamelen we grote hoeveelheden echte data die we op geen enkele andere manier zouden kunnen vergaren.’ In principe een crowdsourcing 2.0. Meer informatie over het gebruik van de Astro app voor wetenschappelijk onderzoek vind je hier

Bekijk ook onderstaande video van ESA over de Astro App

 Download gratis  de Astro app in de iTunes store

Parrot introduceert nieuwe software features voor AR drone 2.0

director-mode-ar-droneParrot heeft aangekondigd dat zij de “Director mode” zullen toevoegen aan hun officiele app voor de AR drone 2.0. Nieuwe features zullen onder ander zijn: Automatisch panorma’s maken, reismodus en camerainstellingen zoals witbalans en saturatie.

Professionele films maken met AR drone

De mogelijkheid om de camerainstellingen zelf aan te passen zorgt ervoor dat je professioneel ogende films kunt maken met AR drone 2.0. Je kunt bijvoorbeeld ook image stabilization toevoegen nadat je de film hebt gemaakt. Bekijk onderstaande video voor uitleg over de nieuwe features:

Director Mode

De Director mode stelt je in staat om automatische bewegingen te laten maken met je AR-drone waardoor je in de kwaliteit van 720p kan schieten zoals een echte regisseur. Er zijn een groot aantal voorgeprogrammeerde bewegingen zoals de Kraaninstelling. Ook kun je optische progamma’s instellen zoals regen, bewolkt of zon.

De nieuwe firmware voor de AR drone 2.0 zorgt ervoor dat de AR drone nog soepeler beweegt en minder gevoelig is voor windstoten.

Zodra de nieuwe software beschikbaar komt laten wij je het weten.

 

 

Ar drone apps software voor iPhone

ar drone apps

Inmiddels zijn er al een aantal ar drone apps ontwikkelt voor de AR.Drone. Ar-drone-kopen.nl laat je de top 5 zien welke je meteen kunt downloaden. Uiteraard heb je wel iTunes en een iPhone of iPad nodig. Klik op het Youtube logo voor een demonstratie van de ar drone game.

Ar drone apps top 5

Hier volgt het overzicht van de apps die officieel door Parrot worden ondersteund

IconNaamOmschrijvingVideoPrijsDownloaden
icon_race_gameAR.RaceOntwerp eigen banen en race tegen je vriendenGratisNu downloaden
flyingace_logoAR.Flying AceLuchtgevecht tussen 2 drones. Met raketten en machinegeweerGratisNu downloaden
arpursuit_logoAR.PuruitJaag elkaar achterna met wapens2,39Nu downloaden
freefllight_logoAR.FreeflightStreaming video via WIFI. Eerste ARdrone appGratisNu downloaden

Alternatieve apps voor de ar drone

Naast de officiele apps die ondersteund worden door Parrot zijn er ook al eigen initiatieven.

Zo heeft Tommy Kammerer de app Drone Control ontwikkeld. Deze app biedt naast de standaard features ook een aantal extra features:

  • Eenvoudig photo’s maken en delen
  • Vluchtgegevens grafisch weer geven (hoogtegrafieken)
  • Led animatie

Klik hier voor meer Ar drone apps van Tommy