Category Archives: Ar drone onderdelen

Flight recorder ar drone kopen

AR-drone-flight-recorder-kopen

Een echte blackbox voor je Ar drone kopen? Het kan met de Parrot Flight Recorder. Deze recorder maakt het mogelijk om je GPS lokatie van je Ar drone te bepalen en op te nemen. Je kunt dus eenvoudig zien waar je hebt gevlogen. Ook is het mogelijk om een vlucht door de Ar drone zelf te laten vliegen.

Bestel de AR Drone Flight Recorder direct en goedkoop bij Toprc.nl

Bekijk ook de onderstaan video voor de werking van de flight recorder.

Stabieler vliegen met de AR drone

De Ar drone 2 is al een heel stuk vooruit gegaan op het stabiel vliegen ten opzichte van zijn voorganger. Echter door de toevoeging van de Flight Recorder neemt de stabiliteit van de vlucht nog verder toe. Doordat de Ar drone via de GPS ontvanger zijn lokatie bepaalt, kan deze ook automatisch corrigeren. Tevens kan de AR drone nu ook hoger vliegen omdat je drone niet meer fysiek hoeft te zien. Je kunt namelijk op een scherm van de iPhone de plaatsbepaling volgen.

Automatische route bepalen

Het is nu ook mogelijk om een vooraf ingestelde route te uploaden naar de Flight Recorder. Dit zou je bijvoorbeeld ook heel goed kunnen gebruiken voor het maken van een professionele video. Het is zelfs mogelijk om een heus vluchtplan te maken met bijbehorende briefing. Zeker indien je met meerdere AR drones vliegt.

Indien het signaal van de AR drone verloren gaat of je kiest voor de optie “terugkeren” dan vliegt de AR drone automatisch naar de plek vanwaar de Ar drone is opgestegen.

Ar.drone Academy landkaart

Nieuw is ook de mogelijkheid om de gegevens van de Flight Recorder te downloaden en te plotten op een kaart. Het is zo mogelijk om een historisch overzicht van al je vlieguren samen te stellen.

Bestel de Flight Recorder voor €99,95 bij Toprc.nl

AR-drone-flight-recorder-kopen

 

 

 

 

 

Hoe kun je langer vliegen met je Ar drone?

Het is knap dat je met alle techniek aan boord zoals vier motoren, een camera, wifi aansluiting en allerlei sensoren gemiddeld 12 minuten kunt vliegen. Maar eigenlijk is dat wel vrij kort. In dit artikel kun je lezen hoe je langer kunt vliegen met de ar drone.

Ar drone vliegtijd verlengen

Je kunt de vliegtijd van de ardrone het meest eenvoudig verlengen door alle features uit te zetten zoals de camera. Ook kun je het gewicht verlagen door de indoor flight hull niet te gebruiken. Echter zal dit niet leiden tot spectaculaire verbeteringen. Wat wel werkt is een sterkere batterij en het vervangen van je kogellagers door betere exemplaren.

Langer vliegen met de ar drone met een sterkere batterij

Sar-drone-langer-vliegentandaard wordt de ar drone geleverd met een 1000MaH batterij. Nu is het meest eenvoudige om een extra accu te bestellen en deze te wisselen zodat je weer snel kunt vliegen. In combinatie met een extra lader kun je redelijk lang vliegen. Een andere optie is om een sterkere accu te plaatsen. Er zijn wel een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Dit zijn gewicht en de vliegtijd in combinatie met de warmteontwikkeling van de motoren. Ook past niet elke accu in je Ar drone. Wij laten je een aantal oplossingen zien:

Ar-dronewinkel biedt een zogenaamde kant en klare tuning accu aan. Deze accu heeft een capaciteit van 1600 Mah en is dus een stuk sterker. Wil je nog meer power dan kun je ook kiezen voor de 2200mah Zippy accu. Uiteraard is het gebruik van de laatste accu voor eigen risico en is enige kennis van accu’s aan te bevelen. Lees het blog van een enthousiaste Ar drone bezitter

 

Ar drone kogellagers vervangen

ar-drone-langer-vliegen-kogellagersDe standaard kogellagers kun je vervangen door een aangepaste versie. Deze zorgen voor minder weerstand waardoor je langer kunt vliegen. Ar-dronewinkel heeft een aangepaste versie in het assortiment die optimaal presteren. Regelmatig voorzien van olie en schoonmaaken zorgt ervoor dat je lang kunt genieten van de kogellagers. Bestellen vanaf €10,95

Parrot ar drone tips voor je eerste vlucht

De parrot ar drone is een van de meest eenvoudige rc helicopters om te vliegen. Maar een beetje training voordat je start of als een vriend er mee gaat vliegen is wel aan te raden. Daarom geven we je 6 tips om aan de slag te gaan.

Parrot ar drone 5 stappen om te starten

Stap 1
Bekijk de officiële Pilot-Academy Parrot ar drone Videos. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je met de ar drone kunt vliegen. Bekijk in ieder geval de Indoor video’s omdat je hier zult starten.

 

 Stap 2

Do een Preflight check. Controleer of alle onderdelen op de juiste plek zitten en er geen losse onderdelen zijn. Op onderstaande afbeelding zie je waar je vooral op moet letten. Dus of de clips vastzitten en of er tandwielen vrij kunnen bewegen en er geen zand of andere rommel tussen zit.

Parrot ar drone

Stap 3:

Begin je eerste paar vluchten binnen! Door binnen te vliegen, start je in een gecontroleerde omgeving zonder bijvoorbeeld wind en andere weer beïnvloedingen.

Stap 4:

Na een paar eerste vluchten moet je voor jezelf vaststellen wat je wilt gaan doen en welke vluchten je wilt gaan maken. Dit heet in het Engels “Preflight planning” Militairen en politie die hun UAV (drone) gebruiken doen dit ook. Kijk bijvoorbeeld naar het weer. Als het kan naar het weerbulletin kleine luchtvaart. Met name wind is een bepalende factor. Je kunt bijvoorbeeld als eerste missie zorgen dat je in de lucht een 360 draai kunt maken en vervolgens veilig kunt landen. Uiteraard kun je vervolgens missies steeds een stapje complexer maken.

Stap 5:

Koop reserveronderdelen voor je AR drone. Zorg er in ieder geval voor dat je een set tandwielen en propellers op voorraad hebt. Hoewel de Parrot AR drone stevig is gebouwd heb je te maken met onderhoud. Sterker nog in helicopters op groot formaat hebben de meeste reparaties per vlieguur. Gelukkig zijn de reparaties aan de AR drone eenvoudig zelf te doen. Dit kun je lezen in ons artikel over reparaties aan de AR drone.

Met deze 5 stappen gaan we er vanuit dat je veilig kunt starten en veel plezier zal beleven aan je AR drone.

Ar drone onderdelen overzicht en instructies

ar-drone-onderdelen-reparatiesetAr drone onderdelen heb je nodig indien je je quadcopter intensief gebruikt. We laten je graag zien welke onderdelen er zijn en we laten je middels de officiele reparatievideo’s hoe je jouw Ar drone in topconditie kunt houden. Het meest belangrijke onderdeel bij het repareren van je Ar drone is natuurlijk de reparatieset met de juiste schroevendraaiers.

De reparatieset bestel je voordelig bij Conrad.nl vanaf € 13,99 Meer informatie en bestellen

Ar drone onderdelen: Romp/Hull reparatie

Met deze dubbelzijdige acryl tape kunt u gebroken onderdelen van de AR.Drone repareren die van geëxpandeerd polypropyleen zijn gemaakt, zoals de hoofdstructuur, de indoor en outdoor romp. Uiteraard kun je de indoor romp ook in zn geheel vervangen door een nieuw exemplaar.

Bestel direct de reparatie onderdelen voor de Romp/Hull vanaf €6,29

Ar drone onderdelen repareren: Propellers

Mocht je Ar drone propellers defect zijn gegaan. Bestel dan de originele reserveonderdelen voor je quadrocopter. Ze zijn speciaal ontworpen om het stroomverbruik van de motoren zo laag mogelijk te houden en tegelijkertijd een maximale aandrijvingskracht van uw toestel te garanderen.

Bestel direct nieuwe propellers voor slechts €7,29

Ar drone onderdelen vervangen: Motor vervangen

De motor is helaas een duur onderdeel om te vervangen maar orginele onderdelen garanderen een uitstekende prestatie en een lange levensduur van uw quadricopter AR.Drone! Met een stabiel vermogen van 15 Watt draaien de motoren van de AR.Drone bij een normale vlucht 28000 omw/min. Dat wil zeggen dat de propellers dan 3300 omw/min draaien.

Bestel direct een nieuw AR drone motor vanaf €52,95

 

 Ar drone onderdelen vervangen: Moederbord

Indien je moederbord defect is dan is noodzakelijk om een origineel Parrot Moederbord aan te schaffen. Het moederbord draait op Linux en de AR.Drone software. Verder is het moederbord voorzien van een WiFi Atheros chipset en een USB-poort voor rechtstreekse aansluiting en toekomstige uitbreidingen. In dit moederbord is bovendien de verticale camera van de quadricopter ingebouwd (Frequentie: 60 beelden per seconde. Resolutie: 176*144 px.). De software van het moederbord kan via de toepassing AR.FreeFlight worden geüpdatet. Deze kit bevat een moederbord en vier schroeven. Je hebt dit onderdeel dus ook nodig als één van je camera’s defect is gegaan.

Bestel direct een nieuw moederbord voor €125,-

 Ar drone onderdelen repareren: Central cross vervangen

Deze centrale kruisbalk is onmisbaar voor de AR.Drone 2.0. De motorsteunen kunnen optimaal draaien dankzij de twee gladde en zelfsmerende lagers. De instructiepijl geeft aan hoe de motor in de AR.Drone 2.0 moet worden geschoven. Bekijk ook onderstaande video voor het correct plaatsen van de kruisbalk.

Bestel direct een nieuw central cross vanaf €32,99

Ar drone onderdelen repareren: Koppelingen en assen vervangen

De koppelingen en assen verbinden de propellers met de motor. De kit bevat 4 koppelingen van zeer sterk kunstof, 4 rvs assen en 8 circlips. Let op: Gebruik de circlip-tang uit de reparatieset om deze eenvoudig vast te zetten of te verwijderen.

Bestel direct een set koppelingen en assen vanaf €17,99


 

Ar drone onderdelen mods van 2012

Net als in Nederland is de Ar drone erg populair. In Amerika hebben ze er nu een sport van gemaakt om je Ar drone te customizen. Met verschillende AR drone onderdelen is dat ook prima gelukt. Bekijk maar eens onderstaande video van de beste mods van 2012:

 Wil je zelf aan de slag met het aanpassen van je eigen Ar drone? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij de Engelse webshop van i-drone.me. Deze gasten verkopen alles om je AR drone er flitsend uit te laten zien. Wil je verder dan een standaard led kit? Bekijk dan onderstaande video van een AR drone met een heuze raketinstallatie.

 

 

Ar drone onderdelen overzicht

ar-drone-onderdelen

Mocht je ar drone defect gaan, dan kun je deze diverse ar drone onderdelen weer maken. Hieronder vind je een overzicht van de goedkoopste accu’s. Je kunt ook een tweede accu kopen om langer te kunnen vliegen. Je laadt de ene accu op terwijl je met de andere accu vliegt.